Az adventi koszorú varázsa

2020.12.02

Az adventi időszak minden napja csupa varázslat, az nem lehet, hogy csak rohanásról, takarításról, sütés-főzésről szóljon! Karácsony várásának, szinte nélkülözhetetlen eszköze az adventi koszorú. Vallási, egyházi szempontból, mindenki tudja, mit takar az adventi koszorú négy gyertyája, de ettől sokkal több varázslat is van benne. Gyönyörű asztaldíszeket vásárolhatunk, de az soha nem fog energiákat közvetíteni otthonodba, tényleg csak egy díszítő elem státusz tölt be. Sokkal jobb, ha magad készíted el!

Vizsgáljuk meg spirituális, ezoterikus szempontból. A koszorúd legyen kör alakú, egységet a család összetartozását szimbolizálva. Tegyél rá zöld ágat (fenyő, az illata is remek ), a remény, élet, egészség jelképeként. Díszítsd valami pirossal (pl. masni) - a vér a szeretetet, a szerelmet szimbolizálja - valamint aranyszínű díszekkel a szerencséért. Rakj rá szárított gyümölcsöt, diót, mogyorót, hogy mindig legyen étel az asztalodon. Tekerd körbe gyöngysorral, ez pénzt, bőséget hoz számodra a következő évben. Most a gyertyák következnek: Mit kívánsz a jövő évre? Ha szerelmet: csakis piros gyertyák jöhetnek számításba! Ha sikert, szerencsét: aranyszínű. Ha egészséget: zöld. Ha gyerekáldást: hófehér. Spirituális fejlődésért: lila gyertyákkal díszítsd koszorúd. Természetesen, ha nincs extra kívánságod a jövőre tekintve, vagy ragaszkodsz a tradíciókhoz, használd a megszokott gyertya összeállítást! 

Ha elkészült a koszorúd, helyezd az étkező asztalra, hogy legjobban kifejthesse áldásos hatását. Csodákkal teli Adventi készülődést kívánok Neked!