Öreganyám párkapcsolati tanácsa

2018.06.25

Amikor elkezdődik egy szerelem, minden csodálatos, elfogadjuk a másikat teljes egészében, szabadidőnk minden pillanatát vele töltjük. Tökéletesnek látjuk szerelmünk tárgyát, sőt felcsiszoljuk, mint egy gyémántot, tele aggatjuk rá nem jellemző tulajdonságokkal is. Aztán elkezdődnek a szürke hétköznapok, jönnek a napi problémák, szeretnénk egy kicsit feltöltődni, találkozni a barátnőkkel vagy a hobbinknak élni. Lányok, a pasiknak is van ilyen igényük! Ők is elmennének a haverokkal sörözni, focizni, horgászni... Ja, hogy ezt nem ugyan abban az időpontban teszi, mint ahogy te gondolod? Na és? Már nem is olyan fényes az a gyémánt? Ne hívogasd 5 percenként! MIKOR JÖSSZ MÁR??? Ő nem egy 10 éves gyerek, és te nem az anyja vagy hanem a szerelme! 

El is indul veletek a lavina, ha pórázt akarsz rátenni, mint egy kiskutyára, és meg akarod változtatni őt! Miért? Hiszen az elején tökéletesnek láttad!!!

Öreganyám, azt tanácsolta: Ne akard a párod kalickába zárni, mert előbb utóbb szétfeszíti a rácsot! Szépen összecsiszolódtok, viszont egy idő után kezd ellaposodni a kapcsolat. Nem beszélgettek, nem bújtok össze. Érzed, egyre jobban eltávolodtok egymástól. Ismét hibát követsz el: bünteted, kérdőre vonod, követelőzöl, ordítasz. Mi vagy te, HÁZISÁRKÁNY? 

Öreganyám azt mondta : Aki nem kap otthon vacsorát, hamarosan máshoz megy el csemegézni! Ha beütött a krakk, megcsalt, komolyan el kell gondolkoznod: Tényleg meg tudsz bocsájtani a párodnak? Nem fogod minden nap a ballépésére emlékeztetni? Ha mind a ketten úgy érzitek, meg tudjátok oldani a problémát, akkor hajrá! Tegyetek bele apait, anyait! De, ha nem működik és újra megcsal...

Na, tudod mit mondott erre öreganyám? Kutyából, bizony nem lesz szalonna! Neked is tovább kell lépned! Ez már, nem szerelem, csupán uralkodási vágy a másik felett. Öreganyám szerint: Kár olyan szekér után futni, ami nem vesz fel! Ha gondolod, kínlódj, küzdj tovább, de ne másoktól várd a megoldást! Félsz talán, és nem vagy elég bátor, hogy felállj és végre boldog is legyél valaki más oldalán? Egy valamit jegyezz meg jól, dühből, bosszúból soha ne válassz párt! 

Mert öreganyám azt is mondta : Ki mit szakít, szagolja! Na meg azt, hogy kóróból nem lesz soha virág! Hiába na, bölcs asszony volt az én öreganyám! Meg is fogadtam minden szavát! 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, talán boldog embert nevel belőlük is, az én öreganyám!