Spirituális szemmel a koronavírus lelki okai

2020.11.24

Minden betegségnek, ami létrejön a szervezetünkben, a különböző okokon kívül, lelki oka is lehet. Azt gondolnánk egy világjárvány idején a lelki okok nem tényezők, de ez tévedés. Járvány egy adott fertőző betegség tömeges terjedését jelenti. Azt hiheted, hogy ha másokkal egy időben kapsz meg egy betegséget, akkor nem lelki eredetű problémáid vannak. "A vírus nem válogat." Valójában, többen vagyunk hasonló helyzetben. Egyfajta csoportos bizonytalanságot, félelmet élünk meg, amely létrejöhet bizonyos emberrel vagy helyzettel (pl.: politikai, gazdasági, esetleg terrorcselekménnyel) kapcsolatos belső konfliktusból. A krízis lehet érzelmi, munkahelyi vagy akár családi trauma is. A betegség tünetei jelzik számomra, mit kell megváltoztatnom életemben. 

Covid-19 vírushoz kapcsolható lelki okok: komoly belső harcot, háborút folytatok magammal. Próbálom elszigetelni magam olyan embertől vagy szituációtól, amivel szemben dühöt, undort érzek, mégis bűntudatom van, védekezek. Elfojtom érzelmeim, de tudat alatt még mindig táplálom őket, hogy már szinte megfojtanak, de akkor sem beszélek róla. Sarokba szorítva érzem magam, nincs elég levegőm, életterem. A düh szétárad testemben. Egyre nagyobb belső konfliktust élek meg, mely súlyosan legyengít. Lelkem mélyébe beleégett érzések, megakadályozzák, hogy teljes életet éljek, az elnyomástól való félelmem egyre nagyobb. Megkérdőjelezem életem értelmét. Ezek az érzelmek, gondolatok hónapok, évek óta kavarognak a fejemben, legyengítve, megbetegítve lelkem. Minél súlyosabb tüneteim vannak, annál nagyobb belső harcot folytatok.

Mit tehetsz? Tartsd be a járványügyi szabályokat! Viselj maszkot, tarts távolságot, fertőtleníts! Ezek a szabályok érted vannak! Szedj vitaminokat, lehetőség szerint mozogj, sportolj a friss levegőn. Továbbá nem utolsó sorban, tegyél rendet a fejedben és a lelkedben. Meditálj! 

Azok az emberek, akik lelkileg kiegyensúlyozottak, erős immunrendszerrel rendelkeznek, nagy eséllyel szinte tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel átvészelhetik a fertőzést. Viszont, ha úgy érzed, valaki vagy valami ellehetetleníti az életed, elszívja tőled az életenergiát, a levegőt vagy úgy látod nincs kiút a jelenlegi borzalmas élethelyzetedből, kérlek, ne őrlődj tovább magadban! Kérj segítséget! Beszélgess valakivel a problémádról vagy fordulj szakemberhez! Csak te látod ennyire borúsan a helyzeted, hidd el, mindig van kiút! Mindig ott van a fény az alagút végén! 

Kérlek, NE ADD FEL! Ne adj esélyt a Covid-nak! Minden élet számít, a tied is! Igen, hidd el végre, TE is fontos vagy! Jó egészséget kívánok neked!